Hozzávalók 60 db tobozkekszhez:
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 20 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- 3 ek cukor
- 1 púpos kk őrölt fahéj
Mártáshoz:
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.
Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.
Egy edénykében összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
A tésztából lisztezett kézzel diónyi golyókat formálunk.
A golyókat vízcsepp formára alakítjuk. Egy lisztbe mártott ollóval a tészták mindkét oldalán kb. 4-5 mm-ként 45 fokos szögben bevágásokat ejtünk.
Praktikusabb egy vastagabb pengéjű késsel a tészta alá nyúlni és így átemelni a tepsibe kicsi helyet hagyva a tobozkák között.
Megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc
alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokit kockára törjük egy tálkába. Hozzáadjuk az olajat.
Egy másik edénykében vizet melegítünk és a forró vízgőz
felett felolvasztjuk a csokoládét.
Megmártjuk benne a kekszeket és sütőpapírra fektetjük.
Ha megszilárdult a csoki, szépen leválik a sütőpapírról.
Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk, célszerű két
csokis felet összefordítva, hogy ne maszatolják össze egymást a kekszek.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése