Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg sárgaborsó
- 20 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 kisebb szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 2 csipet őrölt pirospaprika
A sárgaborsót forró vízbe áztatjuk pár órára, de még jobb,
ha egy egész éjszakát puhul.
A megtisztított hagymát kevéske olajon üvegesre pároljuk,
majd hozzáadjuk a lecsöpögött sárgaborsót.
Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk
az egész fokhagymákat.
Hagyjuk felfőni, leszedjük a habját.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és fél karikára vágjuk.
A tarját apróra kockázzuk, majd a répával együtt a leveshez
adjuk.
Meghintjük a pirospaprikával.
Fedő alatt addig főzzük, míg a sárgaborsó megpuhul. (Nekem
ehhez kb. 45 percre volt szükség.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése