Hozzávalók 2 főre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 2 tk gyros fűszerkeverék
- 0,5 fej jégsaláta
- 0,5 rúd kígyóuborka
- 2 kisebb sárgarépa
- 4 db koktélparadicsom (vagy 1-2 hagyományos paradicsom)
- 0,5 sárga színű kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
- 1 kis fej lilahagyma
- 2,5 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Az öntethez a megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk,
meghintjük sóval. A hűtőben pihentetjük, míg a hús és a saláta el nem készül.
A mellet alaposan megtisztítjuk, majd 0,5 cm vékony és 4-5 cm hosszú csíkra vágjuk.
Olajat hevítünk, amin a húst fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk sóval, a gyros fűszerkeverékkel.
Kb. 0,5 dl
vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk.
Ha puha a hús, a fedőt eltávolítva addig pirítjuk, míg el
nem fő a leve.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát
lereszeljük, a paprikát felkarikázzuk, az uborkát félkarikára vágjuk, a
lilahagymát apróra kockázzuk, az újhagymát karikára szeljük.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, majd tetszőlegesen
megrakjuk a zöldségekkel.
Meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
Ráhalmozzuk a csirkemell csíkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése