PrintFrendly

2013. november 15., péntek

Vitaminsaláta gyros csirkemell csíkokkal

Ebben a csúnya, esős időben nem árt, ha minél több és színesebb friss zöldséget fogyasztunk, ezzel is feltöltve vitaminnal a szervezetünket, felkészülve az influenza szezonra. Így jutott eszembe, hogy legyem ma egy ilyen ebéd, sok zöldséggel. Végre alkalom nyílt, hogy a nyereménycsomag 29 darabból álló fűszerkészletéből egyet, a gyros fűszerkeveréket felavassam.
Hozzávalók 2 főre:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 2 tk gyros fűszerkeverék
  • 0,5 fej jégsaláta
  • 0,5 rúd kígyóuborka
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 4 db koktélparadicsom (vagy 1-2 hagyományos paradicsom)
  • 0,5 sárga színű kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
Az öntethez a megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval. A hűtőben pihentetjük, míg a hús és a saláta el nem készül.
A mellet alaposan megtisztítjuk, majd 0,5 cm vékony és 4-5 cm hosszú csíkra vágjuk.
Olajat hevítünk, amin a húst fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, a gyros fűszerkeverékkel.
Kb. 0,5 dl vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk.
Ha puha a hús, a fedőt eltávolítva addig pirítjuk, míg el nem fő a leve.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát lereszeljük, a paprikát felkarikázzuk, az uborkát félkarikára vágjuk, a lilahagymát apróra kockázzuk, az újhagymát karikára szeljük.
A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, majd tetszőlegesen megrakjuk a zöldségekkel.
Meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
Ráhalmozzuk a csirkemell csíkokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése