Még egyszer Isten éltessen sokáig Anita!!!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 11 ek cukor
- 2,5 dl tej
Krémhez:
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 tasak vaníliás cukor
Díszítéshez:
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 tábla ét tortabevonó
- 2 ek olaj
- 2 ek fehér szóró cukor
Egy másik tálkában felolvasztjuk a margarint, amivel habosra
keverjük a tojást, és a cukrot.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszát
készítünk.
Egy nagyobb méretű kapcsos tortaformát kikenünk kevés
margarinnal és meghintünk liszttel.
A tésztát a formába simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc
alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és
sűrűre főzzük.
Néha-néha megkavarva hagyjuk kihűlni.
A porcukrot és a vaníliás cukrot a margarinnal habosra
kavarjuk.
Amikor a főzött krém teljesen kihűlt, összeforgatjuk a
porcukros krémmel.
A tésztát hatszögformára alakítjuk egy éles kés
segítségével, majd a lapot kettévágjuk.
A krém nagyobb részét a tortába töltjük.
Majd az oldalát is bevonjuk vele.
A krémes oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.
A tortabevonót egy tálkába tördeljük és az olajjal együtt
kislángon hagyjuk felolvadni.
Bevonjuk vele a torta tetejét.
Meghintjük kevéske szóró cukorral.
Legalább egy órát hagyjuk a hűtőben pihenni.
Nagyon jó ötlet a sok kis hólabdából ilyen nagy hógolyót gyúrni, a hab a tortán, hogy még csak el sem tud gurulni. Szerintem tökéletes lett, az ünnepelt biztosan nagyon örült neki.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy :-) Tényleg örült az ünnepelt, bár kinézetre nem lett tökéletes, de ízre fincsi :-)
Törlés