Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg krumpli
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 0,5 leveskocka
- 1 tubus zöld-fűszeres sajtkrém (100g)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és
felkockázzuk.
Feltesszük főni annyi vízzel, ami ellepi.
Beleszórjuk a fűszereket és a leveskockát.
Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejszínt, jól elkeverjük és a
tűzhelyre visszatéve addig kavargatjuk, míg a sajt szét nem olvad benne.
Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá kevéske tejet vagy
vizet.
Melegen, pirított bacon vagy szalonna kockákkal kínáljuk.
Én most apróra vágott császárszalonnával szórtam meg.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése