Hozzávalók 10 párnához:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkemáj
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk házi darált paprika
- 1 kk só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Párnák tetejére:
- 1 tojás felverve
- 1 tk szezámmag
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léről átmossuk, az eres részt
kivágjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon
üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a
fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát.
Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is
kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a zöldlevéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos
szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a
korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk.
Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat.
Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket. (Ne
sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész
felvert tojással.
Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése