A püré elkészítésekor ajánlott burgonyával kiegészíteni, mert a magas víztartalom miatt e csicsókapüré önmagában elég híg és inkább vizes hatású, mint krémes püré.
Ma rántott csirkemell mellé kínáltam, de azokhoz a húsokhoz is kiváló köret, amelyekhez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.
Hozzávalók 3 főre:
- 70 dkg csicsóka
- 40 dkg burgonya
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 1 ek tejföl
- 3 dkg vaj
A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a
burgonyát meghámozzuk.
Mindkettőt apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük.
Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót.
Alaposan összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése