Hozzávalók 16 nagyobb linzerkéhez:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 kis üveg baracklekvár
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor,
vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe
beledolgozzuk a kakaóport.
Zacskóba téve egy órát hűtőben pihentetjük a tésztákat.
Mindkettőt azonos, 5 mm vastagra kinyújtjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírral bélelt tepsiket előkészítjük.
Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval egy kakaós és egy
fehér linzert szaggatunk, a tepsibe rakjuk. Mindkettőből kiszúrunk egy kisebb
csillag vagy virág formájú tésztát és az ellenkező színű linzer közepébe
tesszük.
Mindkét linzerhez szaggatunk egy világos és egy kakaós
hátlapot.
Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel
megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Egy kakaós alapon világos közepű linzert kevéske lekvárral egy
világos hátlappal összeragasztunk, majd egy világos alapon kakaós közepűt egy
kakaós hátlappal és így tovább.
Akik elkészítették:
Nagyon tetszenek. Méltó finomsága lesz az ünnepi süteményestálnak.
VálaszTörlésKöszönöm, mindenképpen ott a helyük ;-)
Törlés