Hozzávalók 3 főre:
- 4 nagyobb alma
- 1 tk citromlé
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet só
- 2 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 db szegfűszeg
- 1 tasak vaníliás cukor
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt
apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével,
megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük.
Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a
meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe
csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése