A formázás lépésről-lépésre itt megtekinthető.
Hozzávalók 6 stanglihoz:
Tésztához:
- 13 dkg száraz kolbász
- 50 dkg liszt
- 7 dkg trappista sajt
- 2 tk só
- 2,7 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- 7-8 dkg trappista sajt
A kolbászt nagyon apró kockára vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot,
beleszórjuk a sót, a kolbászt és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk kevéske langyos, de nem
forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a
margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6
egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt
alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert
még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit
lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd
megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése