Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg libanyak
- 4 nagyobb sárgarépa
- 3 nagyobb petrezselyem
- 1 kis fej karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fehérhúsú paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 10 db szemes bors
- 2 tk só
- 1 db leveskocka
A húst alaposan átmossuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát és a petrezselymet és a karalábét nagyobb
darabokra vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a
petrezselyemlevelet.
A húst feltesszük hideg vízben főni.
Ha elkezd habozni, azt leszedjük.
Belerakjuk a zöldségeket, a fűszereket, a leveskockát.
Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Kifőtt tésztával, melegen kínáljuk.
Hű, de szép színe van a levesnek. Az ízét meg csak elképzelni tudom. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)
Törlés