Hozzávalók 3 főre:
- 60 dkg csont nélküli csülök (ez most 3 szép darab)
- 2 ek zsír
- 2 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 dl olaj
A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit
lecsöpögtetjük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát,
hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük.
Megforgatjuk benne a csülök darabokat és a tepsibe
fektetjük.
A megmaradt fűszeres olajat a húsra öntjük.
Kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.
Előmelegítjük a sütőt, a húsok mellé öntünk 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet
puhítjuk.
Ha kellőképpen puha a hús, akkor a fóliát eltávolítva
további 30 percet pirítjuk a hőfokot 200 fokra csökkenteni, nehogy a paprika megégjen.
Közben 1-2 alkalommal meglocsolgatjuk a fűszeres szaftjával a csülköket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése