Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
- 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 15 dkg)
Tetejére:
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1 tk tökmag
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört
krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő
részre vágjuk.
Minden tésztát hosszúkás bucikká formázunk.
Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe fektetjük, és 2 metszést ejtünk a
tetején.
A sütőt előmelegítjük.
A bucikat 20 percet hagyjuk kelni.
Lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal.
20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése