Hozzávalók 4 főre:
Nokedlihez:
- 50 dkg liszt
- 2 kávéskanál só
- 2 dl spenótpüré
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 3 gerezd fokhagyma
Továbbá:
- 20 dkg szalonna
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk.
A nokedli tésztát összeállítjuk: a lisztbe szórjuk a sót,
belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a spenótpürét.
Alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk bele 1-2 evőkanál vizet.
A tészta jó könnyű legyen, ne túl kemény és ne túl híg.
Beleszaggatjuk a lobogó vízbe, közben megkavargatjuk időnként.
Addig főzzük, míg fel nem jönnek a nokedlik a víz tetejére.
Leszűrjük és fél percre hideg vízbe rakjuk, majd megint
leszűrjük.
Amíg lecsöpög, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és
zsírjára pirítjuk.
Ráöntjük a nokedlit és kis lángon átmelegítsük az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése