Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének,
hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan rántott húst, amin
magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát
és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.
Hozzávalók 4
főre:
*8 közepes szelet karaj
*1 csésze liszt (2 dl)
*2 nagyobb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2dl)
*1 marék napraforgó mag
*1-2 ek szezámmag
*3-4 dl olaj a sütéshez
A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük
sóval.
Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.
A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a
tojásban, kicsit lecsepegtetjük.
A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó
magot majd belerakjuk a húst.
Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal
így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába
szórnánk.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit
mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése