Amikor először megláttam Csabánál ezt a finomságot, kicsit
hitetlen voltam. Aztán kipróbáltam és kellemesen csalódtam. A csirke ebben a
formában elkészítve tényleg meglepően hasonló ízű a tepertőhöz. A gyerekek is
kedvelték. Friss, ropogós kenyérrel és lila hagymával, frissen az igazi. Köszönöm szépen Csaba a receptet!
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 csapott kk őrölt bors
*1 csapott kk őrölt köménymag
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
*20 dkg zsemlemorzsa
*5 dl olaj sütni
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú
kockára vágjuk.
Kicsit lecsepegtetjük, majd meghintjük borssal, őrölt
köménymaggal és kicsit bedörzsöljük fokhagymakrémmel.
A zsemlemorzsát egy tálkába szórjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk.
A húsokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a forró
olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Sóval meghintve, friss kenyérrel és lila hagymával
azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon guszta! Viszont nekem is hihetetlen az egész hogy egy csirkemellből hogy lesz tepertő?:-))
VálaszTörlésKedves Éva, egy próbát megér ;-)
TörlésA formája miatt csak,szerintem.Az íze miatt biztosan nem.
VálaszTörlésKedves Zsuzsa, Meglepő módon az íze is hasonlít.
TörlésKöszönöm a receptet, nekem is "sikerült".Nagyon finom!
VálaszTörlés