Már rég szerettem volna keksz szalámit készíteni, most meg
is csináltam. De nem a hagyományos változatot, hanem kakaó helyett cappuccino
port csempésztem bele. Nagyon egyszerű, még sütni sem kell. Pár perc alatt
összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan
szeletelhető. A könnyebb formázás miatt két rudat sodortam ebből az adag
masszából.
*25 dkg darált háztartási keksz
*25 dkg háztartási keksz egyben
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*4 ek cappuccino por
*1 ek rumaroma
*25 dkg margarin
*1,5 dl tej
Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a cappuccino port, a
porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, meglocsoljuk a rumaromával és
az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza
felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Ez nagyon jó, nem jutott volna eszembe a kakaót helyettesíteni!! "Próba alá vetve" a recept!! Biztos, hogy megcsinálom, nagyon sikeres nálunk a kávés süti!! Köszönet!! Évi
VálaszTörlésMár csinálom is, köszönöm szépen
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
Törlés