Idén újra készítettem citromfű szörpöt. Igaz, most egy
kicsit más tematika szerint, mint tavaly, de így is remek lett. Mindig nagy
sikere van, egy finom ebéd után jól esik nagy pohár belőle.
Nagyszerű ajándék is lehet, ha mondjuk, vendégségbe megyünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 db 3,3 dl-es üvegnyi szörp lett.
Nagyszerű ajándék is lehet, ha mondjuk, vendégségbe megyünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 db 3,3 dl-es üvegnyi szörp lett.
Hozzávalók:
*2 nagy marék citromfű levél
*2 nagyobb kezeletlen citrom
*2 liter víz
*1,5 kg cukor
*1 kis tasak étkezési citromsav (8g)
A leveleket folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálba
szórjuk és ráöntünk 2 liter csapvizet.
A megtisztított, kezeletlen citromot vékony karikára vágjuk,
és a vízbe rakjuk.
Legalább egy napra a hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy az
ízek kioldódjanak.
Másnap leszűrjük. (Erre én egy textilpelenkát
használtam.)
Egy fazékban felforraljuk, beleszórjuk a cukrot, a
citromsavat.
Forrástól számítva kb. 25-30 percig hagyjuk lassan
zuborogva főni.
Majd az előkészített üvegekbe töltjük.
Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Kedves Andi!
VálaszTörlésDe szépek ezek a szörpikék! Gratulálok hozzájuk. Nem is tudom, hol szerezzek citromfüvet...de meg fogom csinálni, nagy kedvet kaptam hozzá.
Andi
Kedves Andi, Nagyobb kertészetekben biztosan találsz, de láttam már például az Obiban is :-) A szörpöt pedig érdemes elkészíteni, mert nagyon finom ;-)
TörlésKöszönöm a tippeket, így már könnyű lesz! Legyen szép napod: Andi
TörlésKedves Andi!
VálaszTörlésMilyen érdekes az élet! Miután írtam Neked itt a blogon, elmentünk sétálni egy szép helyre. Egy fiatal pár éppen bodzavirágot szedett, és mi is kedvet kaptunk hozzá, hazahoztunk egy zacskónyit. Most éppen ázik, szaladok le citromért és citromsavért, mert bodzaszörp készül belőle. Ez az első szörp készítésünk, igazi családi program lett belőle. :)
Üdvözöllek: Andi
Hű, de jó. Ennek igazán örülök :-)
Törlés