Gyorsan el is
fogyott.
Hozzávalók 4
főre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1,5 dkg friss élesztő
*1,6 dl víz
*3 ek olaj
Szószhoz:
*4 ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csokor friss kapor
*1 tk házi fokhagymakrém
Feltéthez:
*10 dkg szalámi
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem
szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót,
majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes
darabokra vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel,
beleszórjuk a kaprot is.
Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére
nyújtott tésztát belefektetjük.
Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel
megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése