Sajtos-tejfölös húst gyakran kap a család, hisz nagyon
kedveljük, egyszerű fogás. Most egy kicsit változtattam rajta, a paprikakrémtől
egy kicsit más, pikáns ízt kapott. A megszokott krumplipüré helyett pedig egy
francia rakott burgonyát készítettem, amiben a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés
íze adja. Először a köretnek érdemes nekilátni, míg a hús sül, addig a krumpli
kihűl és szebben szeletelhető. Akik szeretik erősen, használhatnak csípős
paprikakrémet is.
Hozzávalók 4 főre:
*8 közepes szelet karaj
*2 ek olaj
*8 borsónyi csemege paprikakrém
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*20 dkg tejföl
*15 dkg trappista sajt
A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és olajjal
kikent nagyobb tepsibe fektetjük egymás mellé.
Minden szeletet egy borsónyi csemege paprikakrémmel
bedörzsölünk és megszórjuk egy kevés sóval és őrölt borssal.
Rákanalazzuk a tejfölt, elkenjük rajta, majd bőségesen
megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol alufóliával lefedve kb.
30 percet puhítjuk 200 fokon (Érdemes egy villával megszúrni, hogy a hús
kellőképpen megpuhult-e.), majd a fóliát levéve addig sütjük, míg a sajt világosra
pirul. Ez kb. 30 perc.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése