Sajnos ritkán fogyasztunk halat, de most párom hozott pár
szép busa patkót. Ez olyan hal, amiben kevesebb, de inkább nagyobb szálkák
vannak, a húsa pedig finom, ezért szívesen készítek belőle ebédet. A mandula
egy kicsit különlegesebb ízt kölcsönöz, amit remekül kiegészít a petrezselymes
krumpli.
Hozzávalók 4
főre:
*4 nagyobb busapatkó
*só
*őrölt bors
*0,5 citrom leve
*1 tojás
*10 dkg liszt
*10 dkg zsemlemorzsa
*2 dkg mandulaforgács
*3-4 dl olaj sütni
A hal szeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk
róluk a nedvességet.
Meghintjük egy csipet sóval és egy kevés borssal, majd
meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Picit félretesszük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikban felverjük a tojást egy villával, a harmadikban a zsemlemorzsát
elkeverjük a mandulával.
A busa szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a
tojásban és végül a mandulás morzsában. Kézzel egy kicsit rányomkodjuk a
bundát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a halakat
közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése