Ez egy olyan süti, amit inkább desszertnek neveznék, hisz
még azok is könnyen elkészíthetik, akik nem túl gyakorlottak a konyhában. Azt
hiszem más gyümölccsel is finom, de ez most a (kedvenc) ribizli miatt egy picit
savanykásabb változat. A mogyoró természetesen helyettesíthető dióval,
mandulával, zabpehellyel. Ha van rá
lehetőségünk, akkor egy gombóc vanília fagyival megspékelve még finomabb
desszertet kínálhatunk.
Hozzávalók 3-4
főre:
*30 dkg ribizli
*12 dkg liszt
*3 dkg török mogyoró
*8 dkg margarin
*6 dkg cukor
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, és egy kicsit
hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit gyümölcsöt használunk azt kiolvasztás nélkül
rakjuk a formába.)
A lisztet, a mogyorót a cukorral egy tálba szórjuk, majd
a margarinnal morzsalékossá dolgozzuk.
Egy 24 cm-es kerámia sütőformába szórjuk a ribizlit és
rászórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25
perc alatt megsütjük.
Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése