A leggyakrabban csirkéből készült étel kerül az asztalra,
ezért igyekszem azokat a legváltozatosabban elkészíteni. A bunda alatt a hús
finom, omlós, puha és a mustár nem túl intenzíven, de éppen kellemesen érezhető
rajta. Az apró csirke kockák tökéletesen átsültek. A családnak is nagyon ízlett.
A gyerekek kívánságára sült krumpli köret készült hozzá.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*só
*bors
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
Bundához:
*2 tojás
*0,5 kk só
*0,3 kk őrölt bors
*1 ek mustár
*4 púpos ek liszt
*Kb. 1 dl tej
A megtisztított csirkemelleket kb. 2*2 cm-es kockára
vágjuk.
Kettétört saslikpálcára tűzzük, majd meghintjük sóval és
borssal.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal,
mustárral.
Beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva
sűrű, palacsintatésztát keverünk.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a
masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes
hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése