Hozzávalók 4
főre:
*1 kg sertéslapocka
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*2 csapott ek házi darált paprika
*1 közepes paradicsom
*2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 közepes szál sárgarépa
A lapockát alaposan megtisztítjuk, majd apró kockára
vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre
pároljuk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával,
hozzáadjuk a darált paprikát, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot.
Felengedjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Ha puha a hús és még van egy kevés leve, akkor hozzáadjuk
a répát és a fagyos borsót.
Milyen körettel eszitek Andi?
VálaszTörlésTésztával :-)
Törlés