Hozzávalók 8 db
kiflihez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 csapott kk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej (+2 ek szükség esetén)
*1 tk cukor
*1 egész tojás
*8 dkg libazsír
Tetejére:
*1 kisebb tojás
A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk,
megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást és elkezdjük
dagasztani, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a megolvasztott zsírt. (Ha
szükséges, 1-2 ek tejjel lazíthatjuk, nekem még kellett hozzá, mert keménynek
találtam a tésztát.)
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára
kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör
alakúra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
8 cikkre vágjuk. A kör szélétől kezdve feltekerjük, és
kifli formára hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit
távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, ez
kb. 20 perc
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással.
180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése