PrintFrendly

2015. november 9., hétfő

Tejszínes bundában sült csirkeszelet

A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője. 
A sütésnél érdemes figyelni, mert a túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal. 


Hozzávalók 4 főre:
*8 kisebb csirkemell szelet
*1 csapott kk só
*3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1/3 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 jó púpos ek liszt
*2 dl tejszín

A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése