A csirkemáj elég megosztó étel, de mi szeretjük. Mindig
van itthon egy-két adag a fagyasztóban. Rántva a legfinomabb, de most egy
kicsit változtattam rajta. Fokhagymás tejben pácoltam és egy kevés majoránnával
is megszórtam, mert ezt a fűszert kimondottan kedvelem a csirkemájjal
párosítani. Tehát ez egy fokhagymás tejben pácolt majoránnás csirkemáj rántva.
A legjobb habos krumplipürével és némi házi bedobálós savanyúsággal. Olcsó menü és egy
óra alatt kész az egész, persze ha a pácolást nem számolom, ami akár előző este is elvégezhető :-)
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg csirkemáj
*0,5 dl tej
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*1 csapott kk morzsolt majoránna
*pár csipet őrölt bors
*2 nagyobb tojás
*1 csésze liszt (csésze=2 dl)
*1 csésze zsemlemorzsa
*5 dl olaj a sütéshez
A csirkemájakat alaposan megtisztítjuk, két részre
bontjuk és a hártyás részt kivágjuk.
Felöntjük kevés tejjel, hozzáadjuk a fokhagymakrémet
(esetleg a zúzott fokhagymákat.) és óvatosan átkeverjük.
Félretesszük kb. 1 órára pácolódni.
Kiemeljük a májakat a tejből és kicsit leitatjuk róluk a
nedvességet.
Meghintjük borssal és majoránnával.
Egy tálban olajat forrósítunk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet mérjük, a
másodikba a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát
szórjuk.
A májakat a fenti sorrendben bepanírozzuk, tehát először
a lisztben, majd a tojásban és végül a morzsában forgatjuk meg.
Ha már jó forró az olaj, akkor mindkét oldalukat szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni és azonnal meghintjük sóval.
Habos krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése