Hozzávalók 4
főre:
*8 nagyobb szem krumpli
*1 nagy fej lila hagyma
*1 kis szál cserkész kolbász
*Kb. 6 dkg húsos szalonna
*1 nagyobb zöldpaprika
*2 ek olaj
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*2-3 dkg reszelt sajt
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A héjas krumplikat alaposan megtisztítjuk, szivaccsal
átdörzsöljük.
Egy éles késsel kb. 2-3 mm vékonyan bevagdossuk úgy, hogy
nem vágjuk át teljesen az aljánál. Erre jó módszer, ha egy evőkanálba állítjuk,
így nem fut túl a kés.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
Az olajat simára keverjük a fűszerekkel és egy ecset
segítségével lekenjük a bevágott krumplikat úgy, hogy a nyílásokba is jusson
belőle.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30 percig sütjük. (Lefedni nem szükséges.)
Ez alatt a tölteléket előkészítjük.
A paprikát, lila hagymát megtisztítjuk, előbbit fél
karikára, utóbbit nagyobb darabokra vágjuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát vékonyra csíkozzuk.
Ha már puha a krumpli, akkor kivesszük a sütőből és egy kiskés segítségével a
vágatokba dugdossuk a kolbászt, szalonnát, paprikát, lila hagymát.
Meghintjük sajttal és visszarakjuk egy rövid időre, míg a
sajt megolvad rajta. Ez kb 3-4 perc.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése