A megtöltött linzer 1-2 óra múlva már kellemesen puha. Ha előre szeretnénk dolgozni, az is lehetséges, hisz a sütemény megsüthető, légmentesen több napig eláll és az ünnep előtti napon lekvározható.
Hozzávalók 19
db linzerhez:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kk sütőpor
*0,5 citrom reszelt héja
*20 dkg vaj/margarin
*1 tojás sárgája
*baracklekvár a töltéshez
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral,
majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojás sárgáját, a vajat/margarint.
Jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk.
Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval
mélyedést készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc
alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy
lyukas linzert.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Bocsánat, nem kukacoskodás, talán gyakorlatlanabbaknak egyszerűbb fogalmazás: nem mélyedést készítünk a kiszúróval, hanem kivágjuk a fenyő mintát. Vagy én értek félre valamit ☺
VálaszTörlésIgazad van, úgy egyértelműbb ;-)
Törlés