Elhatároztam, ma palacsinta lesz a desszert. Egyszerű,
bögrés változat. Most nem sütöttem csak olyan gyerek méretűre, csupán kistányér
nagyságúra. Picit hagytam vastagabbra, ezért kisütés után azonnal fel is
tekertem. Lett belőle 9 darab, ami nem mondható soknak, de egy tartalmas ebéd
után azt hiszem (nekünk) elég. Tölteléket mindenki ízlése és épp kedve szerint
választhat hozzá. Lekvár vagy mogyorókrém, esetleg kakaó is remek kiegészítője.
Nem, semmi extra "sárgásító" nem szerepel benne, csak a
saját tyúkjaink tojása ;-)
Hozzávalók 9 db
palacsintához:
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 bögre liszt (2 dl)
*1 bögre tej (2 dl)
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgákat egy csipet sóval, a cukrokkal simára keverjük.
Beleszórjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva
csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába
forgatjuk.
A serpenyőt kikenjük olajjal (ezt minden egyes palacsinta
előtt érdemes elvégezni), és ha már jó forró, akkor egy adag tésztát
belemerünk, majd egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk.
Ha már kezd barnulni, akkor megfordítjuk és a másik
oldalát is megsütjük.
Még melegen feltekerjük.
A Facebookon is megtaláltok.
A cukortól nem ragad le a tészta? Amúgy jó lenne a recept, csupán a mennyiséggel van gondom..... Kilenc darabot sütés közben szoktam megenni... :-)
VálaszTörlésValóban nem sok ez a pár palacsinta, érdemes duplázni, esetleg triplázni ;-) Nem, nekem nem ragadt le. Érdemes azért sütéskor picit kikenni a serpenyőt olajjal.
Törlés