Hozzávalók 6
főre:
*30 dkg spagetti tészta
*30 dkg darált sertéshús
*1 ek olaj
*1 kk só
*0/3 kk őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*1 nagy csipet őrölt oregánó
*1 nagy csipet cukor
*2,5 dl sűrű paradicsomlé
*25 dkg trappista sajt
A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára
főzzük.
Átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel és kevés vízzel felöntve, fedő
alatt puhára főzzük.
Ha már puha a hús és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a
paradicsomlevet és jó sűrűre főzzük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal,
belereszelünk kb. 20 dkg sajtot és jól összeforgatjuk.
Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés
sóval ízesíteni.
Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése