Természetesen egy kevés hús is jár hozzá, mert így az igazi.
Szép színes, ami a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak :-)
Hozzávalók 1
főre:
*20 dkg csirkemell filé
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 ek olaj
*6-7 db jégsaláta levél
*1 keményre főzött tojás
*4 koktélparadicsom
*1 nagyobb sárgarépa
*1 kisebb kígyóuborka negyede
*2 ek csemegekukorica
*1 kis fej lila hagyma
*1 dl tejföl
*1 kk mustár
*1 ek majonéz
*1 csipet só
*1 csipet bors
A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, és
kicsit lecsepegtetjük.
Kevés olajat forrósítunk, amin fehéredésig pirítjuk a
húst. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal és egy egész kevés vízzel felöntve
fedő alatt puhára főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a
paradicsomot negyed cikkekre, az uborkát negyed karikákra vágjuk. A keményre
főtt tojást nagyobb darabokra szeljük.
A konzerv kukoricát átöblítjük, kicsit lecsepegtetjük. A
jégsaláta leveleit apróra tépkedjük. A lila hagymát felkarikázzuk.
A zöldségeket tetszés szerint egy tányérra rendezzük.
A tetejére halmozzuk a megpuhult húst, a tojást.
Ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval.
Az öntethez a tejfölt simára keverjük a mustárral,
majonézzel, sóval, borssal és a salátához kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése