Hozzávalók 4
főre:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*9 dl húsleves alaplé
*3 zöldfűszeres tömlős sajt
*0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
Tálaláshoz:
*1 kis szál újhagyma
*2 kis szelet kenyér
*2-3 ek olaj
*5 dkg füstölt sajt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben
felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára
vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és
félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk és egy közepes fazékban kevés
olajon üvegesre pároljuk.
Felengedjük a meleg húslevessel.
Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős
sajtokat és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.
Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott
fokhagymával).
Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított
kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott
petrezselyemzölddel.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése