Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 kk só a főzővízbe
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk majoránna
- 0,5 kk kakukkfű
- olaj a sütéshez
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk.
Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük.
Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy
villával kicsit felverjük.
A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy
nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd
a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc
alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Nagyon szeretem én is a rántott karfiolt a napokban volt éppen! Kifogom próbálni legközelebb a fűszeres változatot nagyon tetszik! Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, valóban feldobja egy kis fűszer, érdemes kipróbálni ezt a változatot is :-)
TörlésMáris jöhetne, nagyon szeretem a rántott zöldségeket. Egy kis tartár és máris majszolnám...
VálaszTörlésFénypostával küldök pár rózsát ;-)
Törlés