PrintFrendly

2014. március 18., kedd

Medvehagyma olívaolajban eltéve

A sok medvehagymás finomság után a család egy picit ráunt az ízére. Sebaj, a maradékot eltettem későbbre. 
Nagyon egyszerű az elkészítése, a hűtőben hónapokig eláll. Egy tiszta evőeszközzel kiemelünk egy adagot belőle ha fel szeretnénk használni és a kupakkal szépen visszazárjuk.

A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a maradék vizet. A vastag szárát levágjuk és a levelét tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Egy előre kimosott, megszárított üvegbe töltjük, jól lenyomkodjuk és felöntjük olívaolajjal. Egy tiszta evőeszközzel még kicsit megmozgatjuk benne a medvehagymát, hogy a maradék levegő is eltávozon és újra felöntjük olajjal, hogy jól ellepje. 
Lezárva, hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése