Hozzávalók 4 főre:
- 1 tojásból készült lebbencstészta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 vékony csík szalonna (kb. 3 dkg)
- 1 ek tyúkzsír
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 zsenge karalábé
- 4 közepes krumpli
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek házi darált paprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kevés csemege paprikakrém
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra
vágjuk.
A sárgarépát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a
krumplit és a karalábét kockára vágjuk.
A felolvasztott zsíron a szalonnát zsírjára pirítjuk (a szalonnából kevéske zsír sült ki, ezért volt még szükség egy kis tyúkzsírra), majd a
vöröshagymát üvegesre pároljuk vele.
A tésztát kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket.
Ha felfőtt, mehetnek bele a zöldségek is.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek és a tészta is puha
lesz.
Friss petrezselyemlevéllel meghintve kínáljuk.
Mostanában én is rákaptam a tésztagyúrásra. Sokkal finomabb vele az étel, mint a boltival. Kár, hogy spagettit és csigatésztát nem tudok csinálni... Nagyon szép a leves!
VálaszTörlésUgye? Egész más az íze :-)
Törlés