Nagyon egyszerű, könnyű, tavaszias leves, amit a gyerekek is szívesen kanalazgattak.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 l húsleves alaplé
- 6 dkg fehér rizs
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 5 dkg zöldborsó
- 1 kk házi darált pirospaprika
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára
vágjuk.
A forró húsleveshez adjuk a répát, a borsót, ha felfő,
belekeverjük a rizsát.
Ízesítjük kevés házi készítésű darált paprikával.
Mire a rizs megfő, a zöldségek is szépen megpuhulnak.
Finomra vágott, friss petrezselyemlevéllel megszórva
kínáljuk.
Ha nincs húslevesünk, készíthetjük házi leveskockával vagy
ételízesítővel.
Én szoktam gyakran főzni. Szeretjük. A citromos változatát ismered? Az is fincsi!
VálaszTörlésÉn is főztem már párszor rizslevest, de én a habart változatot. Nagyon finom. :)
VálaszTörlésKöszi lányok. Citromosan még próbáltam :-)
VálaszTörlés