Hozzávalók 3 főre:
- 90 dkg sertésoldalas
Páchoz:
- 1 dl étolaj
- 0,5 dl házi készítésű paradicsomlé
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 kk házi készítésű fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd
beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót,
borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a
megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.
Az oldalasokat megtisztítjuk.
Megforgatjuk a pácban és lefedve hagyjuk benne pár órát
pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet,
felöntjük kb. 1 dl
vízzel.
Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon
hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes
ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk.
Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár
alkalommal meglocsoltam a levével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése