Nagyon régen volt terítéken ilyen leves, ezért találtam ki, hogy akkor legyen ez a következő ebéd első fogása.
Kaptunk Párom Anyukájától gyönyörű nagy és igazán sárga házi tojásokat. Azzal a legjobb a házi tészta.
Tényleg nem nagy ördöngösség ha van egy kis szabadidőnk, megéri elkészíteni.
Egyik születésnapomra a család meglepett egy tésztanyújtó géppel, ami meglehetősen leegyszerűsíti és lerövidíti a nyújtási fázist.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb házi tojás
- 8-10 dkg liszt
Ha jól összedolgoztuk, kb. 4 részre osztjuk.
A tésztanyújtó gép legvastagabb fokozatán kezdve (nekem 8 van rajta) elkezdjük nyújtani és mindíg kisebb egységre állítva egyre vékonyabbra nyújtjuk. Ez a képen szereplő 3-as, azaz 3 mm vastag tészta lett.
Gép hiányában ezt a műveletet sodrófával is végezhetjük, ami kicsit több időt vesz igénybe.
Közepes méretű rombuszokra vágjuk.
Tiszta konyharuhára téve hagyjuk megszáradni. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor 1-2 nap alatt szépen megszárad.
Papírszalvétával kibélelt papírdobozban vagy üvegben tárolhatjuk a kész tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése