Hozzávalók 3 főre:
Húshoz:
- 6 db hosszú csirkecomb
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl étolaj
Salátához:
- 20 dkg mozzarella sajt
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1-2 szál friss petrezselyemlevél
A combokat alaposan megtisztítjuk.
A husikat olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük,
bedörzsöljük a fokhagymával, meghintjük a sóval, borssal.
Kb. 0,5 dl vizet öntünk a combok közé, alufóliával letakarva
előmelegített sütőbe toljuk.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk, majd a fóliát
eltávolítva ízlés szerinti pirosságig pirítjuk.
A megtisztított paradicsomot fél karikára, a mozzarellát kb.
1*1 cm-es kockára vágjuk.
Egy tálkába kanalazzuk az olajat, beleszórjuk a fűszereket
és beleforgatjuk először a sajtot, majd a paradicsomot. Legvégül megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemlevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése