Volt némi maradék bolognai ragum, ezért ezzel és némi sajttal töltve palacsintákat sütöttem a nap tiszteletére.
Hozzávalók 4 főre:
Palacsintához:
- 3 nagyobb tojás
- 1 kk só
- 12 púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 8 púpos ek maradék bolognai ragu
- 5 dkg sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
A palacsintákhoz a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a
sót, habosra keverjük.
Belekanalazzuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva
csomómentesre keverjük.
Legvégül beleöntjük az olajat.
A palacsintákat közepes lángon egy nagyobb sütőben kisütjük.
Nekem ebből 8 db nagyobb palacsinta lett.
A kéz melegre hűlt palacsintákat szépen kiterítjük és
elosztjuk rajtuk a ragut, amit a palacsinták közepén kicsit elterítünk.
Megszórjuk némi reszelt sajttal.
Majd a következő módon formázzuk: a palacsinta két oldalát
behajtjuk, és alulról elkezdjük feltekerni, majd egy fogpiszkával megtűzzük.
Előkészítünk 3 tálkát. Az elsőbe töltjük a lisztet, a
másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát. A
fenti sorrendben a megtűzött palacsintákat bepanírozzuk.
Bő olajat forrósítunk és a palacsintákat pár perc alatt szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk. A fogpiszkáról ne
felejtsünk el szólni az étkezőknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése