Hozzávalók 6 stanglihoz:
Tésztához:
- 1 kis csokor medvehagyma (kb. 15 szál)
- 50 dkg liszt
- 7 dkg trappista sajt
- 2 tk só
- 2,7 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- 7-8 dkg trappista sajt
A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony
csíkokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot,
beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró
tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6
egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd
egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt
alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert
még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit
lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd
megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára
sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése