Hozzávalók 4 főre:
Pecsenyéhez:
- 4 nagyobb szelet sertéskaraj
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 2 nagy csipet só
- 2 csipet bors
- 2 dl tej
- 4 púpos ek liszt
- 1 ek +1 kk őrölt pirospaprika
- 1 dl olaj
Salátához:
- 3 közepes paradicsom
- 1 kisebb kígyóuborka fele
- 1 szál újhagyma a zsenge zöldjével együtt
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 nagy csipet só
Körethez:
- 50 dkg krumpli
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 2 ek olaj
- 1 nagy csipet só
Az alaposan megtisztított husikat kicsit kiklopfoljuk és
bedörzsöljük a lezúzott fokhagymával.
Meghintjük kevés sóval és borssal.
Egy tálkába rakjuk mindet és felöntjük annyi tejjel, hogy
épp ellepje.
Pár órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakát
pácolódik.
A salátához minden zöldséget megtisztítunk, az újhagymát
karikára, a paradicsomot, az uborkát és a lila hagymát pedig apróbb kockára
vágjuk.
Meghintjük sóval és jól összeforgatjuk. A megtisztított
krumplikat közepes kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és
meglocsoljuk egy kevés olajjal, ízlés szerint még sózhatjuk is kicsit. Melegen
tartjuk, míg a hús elkészül.
A pácolt husikat kiemeljük a tejből, lecsöpögtetjük, konyhai
papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
Egy tálkába kanalazzuk a lisztet és 1 ek paprikát, jól
összeforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy
a szeleteket ne lepje el.
A husikat először megforgatjuk a paprikás lisztben, majd a
forró olajban közepes lángon kb. 10 perc alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Ha kiemeltük az olajból, finoman megszórjuk kevés őrölt
paprikával. (Ez akár el is hagyható, de ettől szép piros színt kap.)
Melegen, a krumplival és a friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése