Hozzávalók 2 nagyobb pizzához:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 ek zsír
- 1 tojás sárgája
Feltéthez:
- 2,5 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 15 dkg sonka
- 7-8 dkg sajt
- 10 szem koktélparadicsom
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a
margarint, a zsírt, a tojás sárgáját és a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és egyenként vékonyra,
a tepsi méretére nyújtjuk.
A sodrófa segítségével, a sütőpapírral bélelt tepsibe
fektetjük.
A tejfölhöz adjuk a házi fokhagymakrémet és meghintjük a
sóval, borssal, jól összekeverjük.
Megkenjük a pizzák tetejét.
A vékony sonka szeleteket nagyobb darabokra vágjuk és a
pizzákra fektetjük.
Meghintjük reszelt sajttal. A megmosott, félbe vágott
koktélparadicsomokat is ráhelyezzük, kicsit belenyomva a tésztába.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzákat.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Apróra vágott újhagymával meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése