Hozzávalók 3 főre:
- 3 nagyobb, de zsenge karalábé
- 1 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük.
Közben a keletkező habot leszedjük róla.
Meghintjük sóval, borssal.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd
folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük.
Hagyjuk besűrűsödni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a
karalábé elég édes.
Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése