Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
Tarhonyához:
- 3 ek olaj
- 1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 3 csésze víz
- 10 dkg zöldborsó
- 1 nagyobb szál sárgarépa
A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk.
Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon
üvegesre pároljuk.
A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval,
borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk,
ráöntjük a tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva
szép világos barnára pirítjuk.
Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz
megégetheti a kezünket.
Hozzáadjuk a
leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp
teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes
megkeverni.
Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk
puhulni.
A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk és a
zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk
lecsöpögni.
A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a répát, a
borsót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése