Hozzávalók 6 nagyobb szelethez:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 púpos ek liszt
- 2 csipet só
- 1 kk cukor
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 csipet őrölt bors
Feltéthez:
- 10 dkg száraz szalámi
- 10 dkg sajt
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot
és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat,
majd az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és
megszórunk kevés liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi
méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a
fűszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Előmelegítjük a sütőt. Lereszeljük a sajtot.
A kicsit hűlt paradicsomszószt a tésztára kenjük.
A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt
sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése