Az este el is készítettem. Tudtam, ha nem fotózom le, legyen bármilyen rossz a fényviszony, már reggel nem lesz mit fényképezni. Jól is gondoltam.
Nagyon finom, puha kiflik születek, bár méretüket tekintve nem túl nagyok, hisz a 25 dkg liszt sem sok. A család elég gyorsan elfogyasztotta, mindenkinek nagyon ízlett, de legközelebb dupla adagot sütök :-)
Köszönöm szépen a receptet Éva és a játékot Süni!
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 közepes krumpli
- 25 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 0,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 egész tojás
- 5 dkg zsír (2 ek)
A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben
puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük.
A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt,
rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört
krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára
kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és
kör alakúra elnyújtjuk.
8 azonos méretű cikkre vágjuk.
A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük,
és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc
alatt megsütjük.
Nagyon szépek lettek a kiflik! Örülök hogy ízlett .
VálaszTörlésKöszönöm szépen a remek receptet :-)
TörlésVillámgyors voltál és igazán gusztusus kis kifliket választottál :)
VálaszTörlésKöszi :-)
Törlés