Hozzávalók 5 főre:
- 5 nagyobb szelet csirkemell filé
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 ek olaj
- 1 kk só
- 2 csipet bors
- 10 nagyobb szelet csirkemell sonka (kb. 20 dkg)
- 15 dkg óvári sajt (lehet trappista is)
A megtisztított melleket lecsöpögtetjük, ha vastagabbak,
kicsit kiklopfoljuk.
Egy olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Meghintjük kevéske sóval, borssal.
A vöröshagymát felkockázzuk, 2 ek olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott gombát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal és fedő alatt kb. 15
perc alatt megpároljuk. Víz nem szükséges külön hozzá, mert a gomba enged annyit, amiben megpuhul.
A kész gombát a husikra halmozzuk.
Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát.
A lereszelt sajttal betakarjuk a sonkákat.
A husik közé kanalazunk 4 ek vizet.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon
hőlégkeveréssel 30 percet puhíjuk.
Majd az alufóliát eltávolítva 10 percet pirítjuk, amíg a
sajt szépen megbarnul a tetején, a
hőmérsékletet 200 fokra csökkentve.
Melegen, krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése