Rusztikusak, mert a cukor nem olvadt fel benne teljesen és így pici gödröcskék maradtak a tészta felületén a sütés után. Természetesen ez senkit sem zavart az elfogyasztásakor.
Hozzávalók 40 db szívecskéhez:
- 2 egész tojás
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 1 csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport,
majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Elég lágy a tészta. Hűtőbe hagyjuk pihenni 1 órát. (Időhiány
miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban.)
Erősen lisztezett felületen elnyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra.
Egy közepes méretű szívformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel
megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A kockára tört csokoládét az olajjal vízgőz felett
felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget
hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütőpapírra fektetjük.
Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése