PrintFrendly

2014. február 14., péntek

Rusztikus csokis szívek

Ajándékba készült sütikék a Páromnak, mert ez az egyik kedvence.
Rusztikusak, mert a cukor nem olvadt fel benne teljesen és így pici gödröcskék maradtak a tészta felületén a sütés után. Természetesen ez senkit sem zavart az elfogyasztásakor.


Hozzávalók 40 db szívecskéhez:
  • 2 egész tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 35 dkg liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Elég lágy a tészta. Hűtőbe hagyjuk pihenni 1 órát. (Időhiány miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban.)
Erősen lisztezett felületen elnyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra.
Egy közepes méretű szívformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A kockára tört csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütőpapírra fektetjük.
Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése